måndag 17 november 2014

HUSMANSKOST




Pannbiff med gräddsås, luftigt potatismos och rårörda lingon är husmanskost på på RIKTIGT! Sååå himla gott och väldans poppis i denna familjen.
Receptet på gräddsåsen ska ni få lite längre ner i inlägget!


Hej måndagskväll!

Fler än jag som är lite måndagströtta?! Märkligt  här, då jag lade mig riktigt tidigt igårkväll. Förvisso är vi ju inne i en av höstens absolut mörkaste månader och med extremt få soltimmar så kan det vara förklaringen. 
Nog tjatat om trötthet .På helgerna lägger jag mer än gärna ner en stund extra på matlagningen och denna helgen vart inget undantag. Igår vankades det pannbiff med potatismos, gräddsås och rårörda lingon hemma hos oss. En middag som gick hem hos precis allihop!
Pannbiff och potatismos vet ni nog hur man tillagar, men jag ska dela med mig av receptet på den smarriga gräddsåsen:

Vispa ur stekpannan (du stekt pannbiffarna i) med lite hett vatten och häll över i en kastrull. Smula ner en köttbuljongtärning och låt koka upp. Skaka ihop 1-2 msk mjöl med ca 3 dl vatten och rör ner. Låt koka upp och späd med grädde. Smaka av med salt, vitpeppar och soja.
Supergott!!!

Nu är det läggdags här. Ville bara kika in en liten snabbis så här på kvällskvisten.

KRAM

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mat när den är som godast.

Kram Sofia

Bella sa...

Så kul att du börjat blogga igen!! Min egen går på halvfart och har gjort länge och jag kommenterar typ nästan aldrig hos någon så då tappar man lite det som roligt när man bloggade som mest, kontakten med andra goa tjejer :)
Hoppas allt är bra i höstmörkret, november är verkligen årets längsta månad....

Kramar Bella