Ett litet fat med smarriga påskcupcakes! Receptet kommer längre ner i inlägget.
Hej vardag!
Så var denna påsken över och vardagslunken börjar sakteligen komma tillbaka.
Eftersom vi har dragits med VAB i över en vecka så har jobbandet känts lite upphackat, men nu så, är det som vanligt igen.
Till påskaftons middag bakade jag dessa smarriga cupcakes till dessert. Små, naggande goda med smak av choklad och små fågelbon av mandelmassa, marsipankycklingar och Anthon Bergs chokladägg, som är mina absoluta favoriter när det kommer till påskgodis.
Här kommer receptet:
3 1/2 dl vetemjöl
175 g smör
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl socker
1 3/4 dl mjölk
1 /2 tsk vaniljsocker
chokladfrosting:
60 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1/2 dl kakao
100g cream cheese
Dekoration:
100g mandelmassa
1 påse Anthon Bergs chokladägg
marsipankycklingar
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
Sikta ihop bakpulver,mjöl och kakao i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner det smälta smöret, mjölken och de andra torrvarorna. Fördela smeten i muffinsformarna och in i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Rör under tiden ihop frostingen till en smidig kräm.
Bred detta på muffinsen. Tryck ut mandelmassan i en vitlökspress och lägg runt om på muffinsen, dekorera med chokladäggen och marsipankycklingarna. KLART!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar