torsdag 15 oktober 2015

INKOKTA PÄRON MED SAFFRAN OCH VANILJ


En burk inkokta päron och en burk med resterna av lagen. Tänker mig att man kan göra juliga och goda drinkar  på det sistnämnda i adventstider...




Goddagens!

Kikar in och tipsar om de godaste inkokta päronen med saffran och vanilj. 
Hittade receptet på Vickans blogg och blev inspirerad att prova då vi fick en stor påse päron från grannens päronträd. Tack vare saffransdoften, så spred det sig en härlig doft av Jul i hela köket, vilket barnen nämnde när de vaknade på morgonen. Härliga underbara Jul!

Här kommer receptet om ni vill testa själva, jag har dubblat receptet jämfört med originalet, samt några andra mindre ändringar:

8-10 päron
2 liter vatten
10 dl socker
2 paket saffran
2 tsk vaniljpulver
1 pressad citron

Koka upp vatten, socker, vaniljpulver  och saffran till en lag. Skala och dela päronen i mindre bitar och lägg i lagen och låt koka upp och koka till päronen känns mjuka. 
Lägg päronbitarna i en eller flera glasburkar, beroende på storlek och häll försiktigt över lagen. 
Överbliven lag kan ochså sparas, vilket jag gjorde. Tänker att det kan bli en god drinkingrediens i någon julinspirerad drink.





Inga kommentarer: