torsdag 17 december 2015

JULSTADEN GÖTEBORG OCH GODASTE JULBORDET
Hej underbara torsdagskväll!


Veckan har varit minst sagt hektisk här, därav bloggfrånvaron. Det har varit julfest på jobbet, julmarknad på barnens skola, ridning....listan kan göras låång!
Men, nu sitter jag här och pustar med ett litet glas rött, och med en skön helg hemma framför mig.

Förra helgen ägnades åt vår gamla hemstad, Göteborg. Började med att kolla in NK:s julskyltning.NK:s underbara julskyltning...

Älskar verkligen att spana in den och försöker göra det varje år. Årets tema var hur julklapparna sett ut i olika tidsepoker, otroligt imponerande hur de lyckats bygga upp dessa skyltningar, så välgjort och snyggt!
Sedan tog vi spårvagnen bort till Liseberg till kidsens stora glädje, de älskar verkligen både att åka spårvagn och Liseberg. Är manbarn och lantis är det jättespännande att åka spårvagn genom Göteborg. En annan var ju lite smått trött på det när vi lämnande stan för en flytt 5 mil norrut.

På Liseberg fanns all julstämning vi längtat efter , till och med en snöhög som var poppis.
Sedan väntade julbordsmiddag på Stjärnornas Krog f.d Huvudrestaurangen.
Först bjöds vi på värmande glögg  nötter och russin.
Nöjda och förväntansfulla familjen....


Julbordet var en klass för sig, så himla, gott och man fick anstränga sig för att ta så lite som möjligt av allt, så man  orkade smaka på allt. För mig som är galen i lax i olika former fanns det en hel bänk med bara laxanrättningar.
Jag låter bilderna tala för sig själva på alla läckerheter:
Det var precis lika gott som det såg ut! Det har kommit till att ha blivit en tradition att äta julbord på Liseberg för oss då det var andra året i rad nu, och fler lär det bli!
Efter maten blev det några åk och så spanade vi in isshowen Hans & Greta senare på kvällen.
Fantastiska konståkare och vilken stämning!

Tack underbara Liseberg! Vi kommer tillbaka!


KRAM
Inga kommentarer: