lördag 23 januari 2016

NYTTIGT MELLIS OCH EN LUGN LÖRDAG
Igår svängde jag ihop en liten fruktsallad till kidsens mellis, på det jag hade hemma; bananer, äpple, apelsin och lite tinade jordgubbar. Efter sommarens storplockning har vi fortfarande mycket jordgubbar i frysen. Perfekt i fruktsalladen, smoothies eller bara som de är!
Den syrénlila  skålen kommer från IKEA och de små serveringsskålarna från Rörstrands Swedish Grace.
Två som tyckte det var ok att bli plåtade. Stora A ville absolut inte vara med på foto och det får man  respektera....

Hej lördagseftermiddag!


Snön ligger tungt utanför, gäller att njuta av den nu för nästa vecka ser det ut som den ska töa bort. Barnen är ute och bygger en snögrotta, med all snö vi skottat bort på gårdsplanen.

Här hemma har vi en riktigt lugn och skön hemmalördag sånär på att de två yngsta var på barnkalas i förmiddags. 
Känns så skönt med dessa lugna oplanerade helger när man verkligen kan få möjlighet att sova ut och ladda batterierna  inför nästkommande vecka! 
Idag har jag bara gjort lite "små-måsten", såsom tvätta och städa i ett av skafferiskåpen, som var i stort behov av det. 
Sedan så har jag suttit och kikat runt på resor! Är så himla sugen på en resa till varmare breddgrader, dock blir det inget av den varan i år, men nästa vinter har vi tänkt oss till Vietnam, och ön Phu Quoc. Verkar helt fantastiskt, lite som Phuket var för 30 år sedan, enligt olika resesajter.
Någon av er som är härinne och läser som varit där?
 Det bästa av allt är att man kan resa med Dreamliner direkt från Stockholm Arlanda utan några mellanlandningar. 
Har länge varit sugen på Goa i Indien, men det verkar så omständigt att ta sig dit, väldigt många olika mellanlandningar, väntetider etc.
Nog om resor, nu blir det snart middag här, mannens fantastiskt goda gulaschgryta med ris, serverat med gräddfil. Perfekt vintermiddag!
Vad äter ni ikväll?


KRAM OCH FORTSATT TREVLIG LÖRDAG!

Inga kommentarer: