söndag 6 mars 2016

DINNER WITH FRIENDS & LAZY SUNDAYDukat för dinner-party med goa ´vänner...........Ett barnbord blev det ochså, pimpade MER-flaskorna med ögon och folie, för kul effekt!

Hej denna snöiga söndag!


Hur har ni det?  Här på västkusten vräker snön ner.Verkar som vi våren är pausad för ett tag framöver, får hursomhelst hoppas att våren kommer i samband med påsken om inte förr.

Idag har vi haft en riktigt lazy sunday. Sov länge och åt en riktigt god och lugn söndagsfrukost och lallade runt i pymasarna fram till lunch, då det blev fart på oss då jag bokat biljetter till Zootropolis.
En riktigt bra film som stundvis var rolig och små underfundigheter, samtidigt med tänkvärda budskap... Ska inte avslöja mer ifall ni inte sett den.

Igår hade vi som sagt ett trevligt dinner-party. Det var större delen av mannens gamla killgäng med respektive som numera går under benämningen pargänget,  då samtliga är gifta, har barn eller är sambos. En familj fick lämna återbud pga. sjukdom, tråkigt, men vi hoppas kunna träffa dem framöver ändå.
Vi startade med bubbel och crustader fyllda med en röra gjord på philadelphia, creme´fraiche och finhackad rödlök, toppad med röd caviar och gräslök. Otroligt lättfixat drinktilltugg och det gjorde succe´bland gästerna!
Barnen fick små coctailspett med små köttbullar (hemlagade of course!), gurkbitat och ostttärningar.
Som bubbel drack vi ENVY, som har smak av passionsfrukt, alldelese lagom söt, läskande i smak, kan verkligen rekommenderas!


Goda drinktilltugg, som verkligen rekommenderas! Serverat från finaste brickan från Svenskt Tenn.


Barnens tilltugg


Det smarrig bubblet! och prins K skymtar i bakgrunden.Fina A och M minglar!


Till varmrätt blev det en hemlagad chili  på höggrev tillagad av mannen. Köttet kommer från bästa RJ här i krokarna, som allt annat kött vi äter, närporducerat is the shit!
 Receptet hittade vi i Göteborgs-posten.
Ni som följer mig på Instagram kanske såg bilden av min man lagandes mat i fredags kväll?! Inte en helt vanlig syn hemma hos oss. 
Chilin fick koka nästan hela natten och köttet blev så mört att det föll isär.
Vi serverade med diverse tillbehör såsom, nachips, tortillabröd, gräddfil, finhackad gul lök, sallad och ris. Barnen fick chicken nuggets, då chilin blev en aningens stark för dem.
Till dessert blev det två sorters kladdkakor, äppelkladdkaka samt kladdkaka med dulce de leche , serverade med hemlagad vaniljglass. Just glassen blev sådär tycker jag. 
Borde tagit mycket mer vnailjpulver och socker, men, men, det var första gången jag gjorde glass, så nu vet jag till nästa gång.


Dessertdax med kladdkakor!
Tallriken kommer från Mateus och tårtfatet från Bruka design.


Nu börjar snart läggracet av barn, jobb skola, fritids och förskola it is imorgon!
Sedan väntar ett eller två avsnitt av Game of thrones för mig och mannen.

Ha de fint ,ni som kikar in!

KRAM


Inga kommentarer: