måndag 30 mars 2015

DET NÄRMAR SIG MED STORMSTEG
Hemmagjorda "äggmcmuffin", smaskens på påskbrunchen eller vilken brunch eller frukost som helst! Dessutom jättelätta att tillaga, inte så tokigt va?! Receptet kommer lite längre ner i inlägget.


Hej måndag!

Hur mås det? Här startade påskveckan med VAB. Är hemma med två febriga och hostiga tjejer, och deras numera friska och pigga bror. Det var med honom det började och igår var han så gott som återställd sånär på lite hostig. Inget vidare med sjuka barn, men bättre nu än till helgen då vi har en massa kul inplanerat i påsk av det lite hemliga slaget. Berättar mer senare.

Hursomhelst, under påskhelgen frossar ju de flesta av oss i ägg olika former. 
Hemmagjorda äggmcmuffin är en variant som jag hittade när jag satt och googlade äggrätter i helgen, och det fick bli söndagens frukost. De påminde en hel del om McD:s egna, men minus osten, då, och det måste jag testa med nästa gång.

Detta behövs till ca. 8 äggmcmuffins:

8ägg
ca. 2 paket bacon
8 skivor formbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
ett muffinsbleck eller 8 muffinsformar

Sätt ugnen på 200 grader.
 Smörj 8 formar i muffinsblecket eller 8 muffinsformar. Stansa ut formbrödet i 8 rundlar, använd med fördel ett litet glas eller ett runt pepparkaksmått. 
Lägg bröden i muffinsformarna/blecket.
Stek baconskivorna, inte helt färdiga, då de ska in i ugnen. Forma baconskivorna så det bildar en mur runt muffinsformen/blecket. Knäck ett ägg i varje och salta och peppra.
In i mitten av ugnen i ca.20 minuter beroende på ugn.
Ät och njuut!Inga kommentarer: