fredag 22 maj 2015

GALET GODA HAVRERUSSINKAKOR



Riktigt smarriga är dessa havrerussinkakor. Att de är galet lättbakade är bara en bonus!


Här kommer ett smarrigt kakrecept till. 
Dessa kakor har jag bakat flera gånger om och de har uppskattats av alla i familjen, till och med av vår lilla kräsna äggallergiker, då dessa är helt äggfria.
Receptet hittade jag i den trevliga lilla boken  Annas kakbok av Anna Bergenström. En mycket trevlig kakbok med lite  recept utöver det vanliga. Med vackra bilder och välskrivna recepttexter är denna bok väl värd sin plats i kokbokshyllan.
Här finns den att beställa!
Nog om det..Här ska ni få receptet, det blir ca. 30 kakor och jag har ändrat om lite i receptet som vanligt och bytt ut korinter (som det är i originalreceptet) mot vanliga russin.
Detta behövs:

200g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn
1 dl russin

Sätt  på ugnen på 175 grader. Lägg  bakplåtspapper i  ett par ugnsplåtar. Rör ihop smör och socker. Blanda ihop mjöl och bakpulver, och rör ner det ihop med russin och havregryn i smör/sockerblandningen . Rulla degen till valnötsstora kulor, ställ dem glest på den bakpappersklädda ugnsplåtarna. Platta till kakorna något, med handen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15-17 minuter. Låt dem svalna på plåten.
Ät och njuut! Gärna med ett glas iskall mjölk till.


Inga kommentarer: