lördag 16 maj 2015

GLEST MELLAN VARVEN & HISTORIENS VINGSLAG
På väg upp till Carlstens fästning på Marstrandsön. En härlig promenad i uppförsbacke. Många gamla, charmiga hus att beskåda.

Hejsan hej på er!

Här vart det glest mellan varven. Här är det som vanligt fullt ös på alla håll och kanter med jobb, familj och fritid, men så är det nog för de allra flesta. 
Nu är det helg och jag har både lust, tid och ork att uppdatera bloggen. 
För vår del är det en riktig långhelg, som startade i torsdags på Kristi himmelfärdsdagen. Efter ett besök i kyrkan och efterföljande kyrkfika, begav vi oss mot Marstrand och Carlstens fästning som  var målet för vår utfärd. 
Efter en härlig promenad i uppförsbacke var vi äntligen vid fästningen, som har en mycket spännande historia, den kanske mest kända om fången Lasse-Maja som klädde ut sig till tjej under sina stöldturnéer och sedemera dömdes till Marstrandsarbete som var den tidens strängaste straff.
Mer fakta och info om Carlstens fästning hittar ni här!

Det blev en härlig och solig eftermiddag på Marstrandsön och utsikten från fästningen var helt fantastisk!  


Snart uppe vid fästningen...

Matnyttig info och lite historik om Carlstens fästning.


Spännande miljöer och stooora kanoner!Utsikten från fästningen var fantastisk!


På vägen ner hittade vi spännande träd, jag är dessvärre ingen större trädexpert, men någon kanske vet vad för träd det är?

Nu är det snart middagsfix här, hamburgare och pommes med tillbehör. Vi är både barn -och hundvakt i eftermiddag, då föräldrarna i grann -och kompisfamiljen är iväg på teater. 

KRAM

1 kommentar:

Anonym sa...

Eftersom mormor bodde på Marstrand kan jag svara;) det är en silverpoppel
Kram kram//Ulrika