onsdag 29 juli 2015

NYTT I KOKBOKSSAMLINGEN & EN KLADDKAKA MED HAVREGRYNKokböcker kan man inte få för många av!Hej onsdag!

Här hemma är det ovanligt tyst då barnen åkt iväg på en liten semestertripp med sin farmor och några av farbröderna. Gissa om de är taggade!

På OAS-mötet fanns det flera bokbord där man kunde köpa kristna böcker av olika slag. En bok som jag varit nyfiken på länge, men inte kommit mig för att införskaffa är Kyrkkaffe  av Anna Braw. 
Nu fanns tyvärr inte just denna boken där, men hon har även kommit ut med en serie specialböcker där hon specialiserat sig på olika typer av recept. 
Jag införskaffade Långpannans lov , en hel bok med massor av smarriga kakrecept för långpannan, Hembakat för alla, en bok med recept för de som inte tål ägg, gluten etc. samt Mat i långpanna, massor av praktiska recept på just middagar i långpanna, perfekt när man är många!
I boken Långpannans lov, hittade jag ett smaskigt recept på kladdkaka på ett, för mig lite nytt sätt, med havregryn i smeten. Nyfiken som jag är vart jag ju tvungen att baka dessa!Här kommer receptet om någon skulle vara nyfiken:

KLADDKAKA MED HAVREGRYN

300g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg en bit bakplåtspapper i en långpanna.
Smält smöret i en stor kastrull eller gryta och rör ner havregryn, socker och ägg. Sikta ner kakao, vetemjöl och vaniljsocker. Rör till en rätt så slät smet.
Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca. 15-20 minuter beroende på ugn. Kakan får gärna vara sådär "kladdkakeseg" när den kommer ut ur ugnen. 
Låt kakan svalna och skär i rutor.


Detta var verkligen kladdkaka de luxe, så god och lite "tuggig" utan att för den sakens skull vara mastig. Kommer defintivt baka denna och bjuda på när jag fyller år om några veckor.


Nu ska jag och maken klura lite på vad vi ska hitta på nu när vi blev barnfria, några dygn framåt.


KRAM


Inga kommentarer: