söndag 9 augusti 2015

BERLIN DEL 2.


Det blev mycket strosande och museébesök. 
I Berlin har de ju sin alldeles egna musee´-Insel (tyska för ö, alltså musée-ö), med mängder av mer och mindre intressanta muséer. Det mest intressanta var DDR-muséet där man kunde få en inblick i hur det var att leva i gamla väst -respektive östberlin. Även Berlins domkyrka/katedral är väl värt ett besök!Berlin domkyrka/katedral, med imponerande takhöjd!
Kvällsvy av mäktiga Brandenburger Tor.

På kvällen åt vi gott på en mysig Italiensk kvarterskog, för egen del blev det en krämig tagliatelle med kyckling och svamp.Dagen efter tog vi oss till gamla västberlin där byggnaderna var mer moderna och fler shoppingcenter. Gick även förbi en kyrka som blev totalt sönderbomad under andra världskriget och som devarsamt byggt upp, men som man såg att den varit bombad. Sorgligt och historiens vingslag är hela tiden med och gör sig påmind.Sista lunchen i Berlin intog på restaurang Blockhus, lite liknande koncept som Jensens böfhus, men mycket godare och lite fräschare. Jag valde oxfilémedasljonger med bakad potatis sourcream dip, coleslaw och vitlöksbröd, sååå gott! Den absolut godaste måltiden på hela resan!


Strosade runt på Berlins svar på NK, KaDeWe. Blev inget shoppande där men fotade på leksakavdelningen där de sålde yoohoorer ( Yoohoo friends) som våra kids är störtförtjusta i. Priserna på gosedjuren var förstås i en helt annan kategori än på GeKås Ullared, där även dessa finns att köpa...


Om ni orkar, så kommer det en liten fortsättning.....

KRAM


Inga kommentarer: