tisdag 22 september 2015

LONG TIME NO SEE OCH ETT MÄKTIGT MÖTEEtt mäktigt presentkort på ett mäktigt möte


Hej och på återseende!

Ser nu att det var över en månad sedan jag bloggade senast.
 Jag har precis som de flesta haft fullt upp när sommar och semester övergått i höst, jobb, förskolestart, skol -och fritidsstart etc. Listan kan göras lång. Lusten till att blogga har dock inte avtagit även om tiden varit tajt.
Men ,nu så!
I helgen utnyttjade vi vårt presentkort på en guidad tur och fritt inträde till Nordens ark som ligger i norra Bohuslän. Mäktigt möte.
Vi fick följa med djurskötaren bakom kulisserna och vara med och förbereda för matning och sedan vara med och mata djuren. Vi valde att få mata lodjuren. Helst hade vi velat kolla in pallaskatterna lite närmare, men de hade fått ungar och var infektionskänsliga så, det fick bli lodjuren istället.
Men, först en sväng till parkens populära lekplats, där skrottarna fick klättra och springa av sig lite efter den dryga timmen i bil.Efter att vi mött upp djurskötaren, fick vi följa med och förbereda lo-djurens måltid, som bestod av hästkött. Blev lite chock för både mig och vår äldsta A, som båda är hästälskare, men djurskötaren lugnade oss med att det var från hästar som skickats till slakt och avlivats pga, sjukdom.


Sedan begav vi oss till lodjurens hägn. Och visst kom, lodjurshannen frma för att spana in oss på ett litet avstånd och kom lite närmare då han insåg att vi hade gotter med oss.
Detta blev verkligen ett mäktigt möte. Hela familjen var överens om att detta var en helt otrolig och fantastisk upplevelse.
Efter den mäktiga  upplevelsen kurrade det i magen på oss allihop och vi åt en smarrig lunch på restaurangen som finns på Nordens ark. Supergod mat!

Jag valde varmrökt lax med färskpotatis och pepparotsdipp. 
Brukar nästan alltid välja lax om det finns på menyn.


Stort tack till Nordens ark och "vår" djurskötare för detta besök och häftiga upplevelse!
Inga kommentarer: