tisdag 3 november 2015

OM BLOPPISFYND OCH ATT ÅTERBRUKATjusiga muggarna och skålarna från Day home et Birger Mikkelsen, som hittade hem till mig igår, som jag fyndade på min favoritbloggerskas bloppis. 
Jag har suktat efter dessa skålar ganska länge och ingen blev gladare än när jag såg att ovan nämnd bloggerska hade med dem i sin bloppis.Hejsan vänner!


Ni som följt mig vet att jag är ett stort fan av att återbruka. Gillar fina, exklusiva saker, men inte inhandla det till fullpris.
Sedan anser jag att vi lever i ett lite av ett slit-och-släng-samhälle. Folk köper nytt stup i kvarten utan att kanske nämna det vid någon närmare eftertanke. Tror att om vi ska ha ett mer hållbart samhälle måste alla dra sitt strå till stacken när det gäller att dra ner konsumtionen. Ett sätt är att handla begagnat. 
Jag har ofta fyndat varor i nästan nyskick som sålts till en bråkdel av vad det egentligen kostar, och det är en speciell känsla att veta att man inte betalat så mycket för varan som man skulle gjort om den varit helt ny.
Tradera och Blocket har varit mina mesta fyndplatser, så även lokala loppisar, men det senaste har det även blivit lite fyndande på olika bloggerskors egna bloppisar= blogg-loppisar!

Det var lite tankar så här på kvällskvisten. Ni som är här inne och läser, tycker ni att det är alldeles för mycket slit och släng-tänk nu, eller tycker ni att vi har blivit bättre på att återbruka?


KRAM PÅ ER!1 kommentar:

Unknown sa...

Jag tycker fortfarande det är mycket slit och släng. Men märker att folk håller på att ändra tänket.
Ha en bra helg!
/Lena
minadagarnu.blogg.se