söndag 3 januari 2016

EN GOD DESSERT ÄR ALDRIG FEL TROTS ATT STORHELGERNA LEDER MOT SITT SLUT



Hej igen!


Tänkte tipsa er om en superenkel dessert som vi åt på Julafton och som gjort succé i makens familj, nämligen saffranspannacotta, sååå enkelt och lättlagat!
Jag tycker man kan ha saffran i mat, bakverk och desserter även om Julen passerat.
Detta smakar som lussekatter i pannacottaform.
Med några lingon på toppen blir den syrlig och lite mer spännande.

Här kommer receptet om någon skulle vara nyfiken:


4-5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker multi
1 paket saffran (0,5 g)

Koka upp alltsammans och låt puttra i 1-2 minuter. Häll upp i serveringsskålar/glas och låt stå kallt i minst fem timmar, gärna över natten!
Dekorera med några lingon innan servering.






Inga kommentarer: