Ett fat kommer lastat med smarriga chokladmuffins med krämig choklad -och kaffeglasyr och kokos på toppen...
Hej torsdag!
Sista arbetsdagen på denna veckan för min del.
Blev lite upphackat i och med att jag var hemma igår.
Gårdagens vabbande resulterade i ett kakbak ochså. Kunde inte hålla mig utan bakade dessa. Kidsen fick smakaoch gav tummen upp. Själv har jag inte smakat, tänkte försöka motstå frestelsen, men de ser onekligen goda ut.
Receptet kommer här för er som bli prova!
Muffins:
4 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smält smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Glasyr
ca 2 msk kaffe
ca 2 msk kaffe
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4–5 dl florsocker
75 g smält smör
1–2 msk vatten
4–5 dl florsocker
75 g smält smör
1–2 msk vatten
Garnering
kokos
kokos
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt övriga ingredienser. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i 16 muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 16-18 minuter.Låt muffinsen svalna under bakduk. Gör under tiden glasyren.
Rör hop alla ingredienser till glasyren till en kräm och bred på muffinsen. Strö över kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar