torsdag 9 april 2015

GODA GRILLTILLBEHÖR


Trots krassliga barn försökte vi ändå mysa till det så mycket som möjligt i Påsk. Grillen gick varm nästan hela helgen. På långfredagen grillade vi fläskfilé och tomater som fick sällskap hasselbackspotatis och bearnaise på tallriken.


God kväll!

Ett säkert vårtecken är väl att det grillas titt som tätt. I påskhelgen blev det två grillmiddagar hemma hos oss. 
Jag gillar att testa olika tillbehör till grillmaten och på långfredagen blev det en gammal goding som det var längesedan vi åt, nämligen hasselbackspotatis, så enkelt och så gott! 
Det enda minuset är att den behöver gott om tid på sig i ugnen, så man får förbereda i god tid.
Det finns säkert en uppsjö olika recept och tips om hasselbackspotatis, och här ska ni få mitt!
Receptet är beräknat för ca. 4 portioner:

12-14 fasta potatisar
smör och rapsolja
västerbottenost eller annan smakrik ost
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 235 grader. Skala potatisarna och skär nästan ända ner. Lägg potatisarna på en bakpappersklädd ugnsplåt.
Salta och peppra, pensla med smör & rapsolja och strö över riven ost. In i mitten av ugnen i ca. 50-60 minuter.

Nu ska trötta barn läggas och efter det väntar soffan och en god bok. Imorgon är det fredag och större delen av familjen är lediga. Älskar verkligen mina lediga fredagar, skönt att kunna tjuvstarta helgen redan på torsdag kväll.
Ha en riktigt fin fredag, alla!

KRAM

Inga kommentarer: