torsdag 24 september 2015

UGNSTEKTA KYCKLINGFILÉER MED MANGOSÅS




God morgon torsdag!

Här bär det strax iväg till  jobb, fritids/skola och förskola,men först tänkte jag bjuda på ett riktigt smarrigt middagstips!
Ugnsstekta kycklingfiléer med mangosås, så himla gott och lättlagat, passar lika bra vardag som helg, men kanske bäst på helgen då kycklingfiléerna behöver lite tid att gotta sig i marinaden samt i ugnen.

Detta behövs för 5-6 portioner.

1 kg kycklingfiléer
3-4 msk rapsolja
2 msk kinesisk soja
1-2 msk citronpeppar
salt

Mangosås:

5-6 dl lättcreméfraiche
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk mangochutney
salt och svartpeppar

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till kycklingmarinaden.Lägg i kycklingfiléerna och låt marinera i minst en timme, gärna över natten.
sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingfiléerna på i en smord ugnsäker form och stek dem i ugnen i ca. 30 minuter beroende på ugn. 
Förbered under tiden såsen. Blanda alla ingredienser till såsen och låt koka på svag värme i några minuter. Servera kycklingfiléerna och såsen med ris och en god sallad.


Detta är en riktigt favorit hos samtliga i familjen så jag borde laga denna lite oftare, inte lätt att göra en hel familj nöjd samtidigt.
Jag önskar er den bästa torsdagen!

KRAM


Inga kommentarer: