söndag 9 november 2014

KLADDKAKANS DAG & EN TWIST PÅ DEN KLASSISKA KLADDKAKAN





En liten twist på den älskade klassiska kladdkakan; moccatäcke och kokos.
Receptet får ni lite längre ner i inlägget.


God  söndagskväll!

Så har denna helgen gått. En lugn helg utan massa måsten, toppad med god mat och dryck som sig bör! I fredags var det ju som sagt kladdkakans dag  och visst blev det nybakad kladdkaka till fikat här i helgen. 
Jag gillar att prova nya kombinationer både när det gäller matlagning och bakning, och i helgen testade jag kombon kladdkaka+ moccaglasyr. En riktigt lyckad kombo, om jag får säga det själv, om en lite i det sötaste laget. En liten bit räcker för att stilla kladdkakesuget.
Hursomhelst här ska ni få receptet!

Kladdkakan:

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
2, 5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt.

Moccaglasyren:

75g smör
2dl florsocker
2 msk bryggt, kallt kaffe
1 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos till garnering

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. Smält smöret på låg värme.
Vispa ägg och socker pösigt, och tillsätt smöret.
Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljsocker i en separat skål och rör sedan försiktigt  ner detta i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca. 20 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
Rör under tiden ihop moccaglasyren. Börja med att smälta smöret, vispa ner florsockret, sikta ner kakao och  vaniljsockret. Blanda  ner kaffet och rör till en kräm. 
Bred på krämen på kakan och strö över kokos.
Ät och njuut!

KRAM

Inga kommentarer: