fredag 7 november 2014

HEJ FREDAG & KANSKE FISK PÅ MENYN?



Finns det verkligen något som slår pinfärsk fisk? Har svårt att tro det. Denna uppfattingen delas av flertalet västkustbor förutom undertecknad. Idag är det fredag och ni ska få receptet på en smarrig fiskrätt som är lika lätt att tillaga som den är god.


Godmorgon bästa dagen på veckan!

Fredagen är utan tvekan veckan absolut bästa dag. Man har hela sköna helgen framför fötterna och kan koppla av till max. Här hemma har vi precis njutit av en god fredagsfrukost som sig bör, en ledig fredag. Snart dags att packa ihop oss för att åka till kyrkans barntimmar.
Ikväll ska jag träffa goá jobbkollegor och vi ska laga god mat ihop, längtar redan! 
Jag vill dock gärna tipsa er om denna smarriga fiskrätt som är så enkel att tillaga, men smakar nästan som på restaurang.;-)

Detta behövs till ca. 4-5 portioner:

PHILADELPHIAFYLLDA SPÄTTARULLADER I GUDAGOD SÅS
4-5 spättafiléer
2 burkar philadelphia vitlöksost, det går bra med annan vitlöksost ochså!
Salt och vitpeppar

Såsen:
2 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl creme´fraiche
2 dl grädde 
2 dl vatten+ 1,5 msk mjöl (till såsredning)
Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en eldfast form. Bred rikligt med vitlöksost på spättafiléerna och vik ihop dem och lägg i formen. 
Koka upp vatten, fiskbuljongtäringar och vin. Tillsätt creme´fraiche grädde och  rör tillsist ner såsredningen. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i formen och ställ in ugnen i ca. 30 minuter.

Bjud pressad potatis till! 
Detta måste ni definitivt testa!, sååå gott!
Må så gott alla och ha en riktigt fin fredag!

KRAM




Inga kommentarer: