onsdag 11 november 2015

HÖSTIG KYCKLINGGRATÄNG






Hej bloggisar!


Kikar in till er så här på morgonkvisten innan jobb och med frukostmackan i högsta hugg för att tipsa om en mycket smarrig kycklinggratäng vi provade för ett tag sedan. 

Detta behövs :

1 kg kycklinglårfiléer
1 paket bacon
ca 200g kantareller
1 kruka finklippt persilja
5 dl grädde av valfri fetthalt
salt och peppar
smör och rapsolja att steka i

Sätt ugnen på 200 grader
Bryn kycklnglårfiléerna runt om så det får fin färg. Lägg över dem i en smord, eldfast form.Skär svampen i mindre bitar och stek, häll detta över kycklingen. 
Klipp bacon i mindre bitar och fräs på det med.
Häll över även detta på kycklingen likaså den finklippta persiljan.
Häll grädde över alltsammans och några varv med salt och pepparkvarnen. 
In i ugnen i 20-30 minuter tills kycklingen är klar och gratängen blivit krämig.
Servera med ris och en smarrig sallad!




Höstig kycklinggratäng tillagad i min fina ugnsform från Gerbera som jag fick av rara vänner när jag fyllde 30.....


Krämigt, höstigt och gott! 


Nu är det full fart ut mot bilen och iväg mot fritids/förskola och jobb. en arbetsdag till och sedan helg, (igen!)
Ha en fin onsdag!

KRAM

Inga kommentarer: